Australia anunţă măsuri suplimentare de protecţie împotriva atacurilor teroriste. Ce îşi propune să facă guvernul australian

Premierul australian Malcolm Turnbull a cerut, duminică, adăugarea unor elemente de siguranţă noi în proiectele dezvoltatorilor locali, pentru a preveni atacurile teroriste desfăşurate cu vehicule şi alte arme, anunţând noi planuri pentru protejarea cetăţenilor australieni, notează site-ul Reuters.

809 afișări
Imaginea articolului Australia anunţă măsuri suplimentare de protecţie împotriva atacurilor teroriste. Ce îşi propune să facă guvernul australian

Premierul australian anunţă măsuri suplimentare de protecţie împotriva atacurilor teroriste

Turnbull a prezentat prima strategie naţională a Australiei pentru protejarea locurilor aglomerate, iniţiată după atacul cu camionul din oraşul francez Nisa de anul trecut, în urma căruia 84 de persoane au fost ucise.

Planul guvernului australian a fost conceput pentru consilii, companii şi operatori, în vederea opririi atacurilor cu vehicule, arme, cuţite, bombe sau dispozitive chimice.

Printre măsuri se numără instalarea unor ziduri din blocuri de beton pentru blocarea accesului vehiculelor în zonele pietonale, în apropierea centrelor comerciale şi a zonelor de relaxare şi distracţie.

”Cele mai bune adaptări se pot face la proiectare. Cel mai important lucru este că, în condiţiile în care sunt obţinute noi planuri, măsurile de securitate sunt puse în aplicare la acel moment. Ameninţarea evoluează constant, iar ceea ce trebuie să facem este să ne asigurăm că şi noi ne îmbunătăţim şi actualizăm în mod constant măsurile pentru a menţine australienii în siguranţă", a spus Turnbull.

Australia, un aliat important al Statelor Unite care a trimis trupe în Afganistan şi Irak, se află pe lista de ţinte a organizaţiei teroriste Stat Islamic. 13 tentative de atentat au fost dejucate de serviciile de securitate australiene în ultimii doi ani.

Anunţul premierului australian vine la două zile după atacurile cu vehicul din Catalonia, în urma cărora cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici