Poliţia franceză a reţinut patru rude ale bărbatului care a atacat un vehicul al Jandarmeriei/ În locuinţa atacatorului au fost găsite mai multe arme pentru care nu avea permis

Poliţia franceză a reţinut, marţi, patru membri ai familiei bărbatului ucis după ce a atacat cu maşina un vehicul al Jandarmeriei în centrul oraşului Paris, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

347 afișări
Imaginea articolului Poliţia franceză a reţinut patru rude ale bărbatului care a atacat un vehicul al Jandarmeriei/ În locuinţa atacatorului au fost găsite mai multe arme pentru care nu avea permis

Poliţia franceză a reţinut patru rude ale bărbatului care a atacat un vehicul al Jandarmeriei

UPDATE: Mai multe arme au fost găsite în urma percheziţiei la locuinţa individului ce a atacat luni cu maşina un vehicul al Jandarmeriei, în centrul oraşului Paris, informează Le Figaro.

Adam Djaziri, se afla sub supravegherea serviciilor secrete din 2015, pentru că aparţinea unei mişcări radicale islamice. Acesta deţinea nouă arme, dintre care doar trei supuse autorizării.

Individul a lovit cu un autoturism Renault Mégane o autoutilitară a Jandarmeriei, în zona Pieţei Étoile.

Autoturismul a luat foc la impact, iar în el au fost găsite arme şi o butelie de gaz. Autoturismul în care se afla bărbatul a luat foc, iar acesta a murit la spital.

Fosta sa soţie, fratele, cumnata şi tatăl atacatorului Adam D., un islamist radicalizat în vârstă de 31 de ani, au fost reţinuţi. Totodată, unchiul presupusului terorist a fost chemat la audieri de către poliţia judiciară.

Provenind dintr-o familie salafistă, Adam D. se afla în vizorul autorităţilor franceze, figurând încă din 2015 pe lista suspecţilor de apartenenţă la o mişcare islamistă radicală. În ciuda acestui aspect, bărbatul deţinea permis de portarmă şi se antrena la tir.

Un bărbat a atacat cu maşina, luni, un vehicul al Jandarmeriei pariziene aflat pe Bulevardul Champs-Elysees. Nu au existat răniţi în rândul forţelor de ordine sau a civililor. Autoturismul în care se afla bărbatul a luat foc, iar acesta a murit la spital.

Începând din ianuarie 2015, Franţa a fost vizată de mai multe atacuri teroriste, care s-au soldat cu moartea a 239 de persoane. Atacatorii au vizat de multe ori poliţişti sau jandarmi. Franţa a prelungit starea de urgenţă în ţară până la 1 noiembrie, ca urmare a pericolelor prezentate de către militanţii reţelei Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici