Poliţia italiană a confiscat bunuri de 141 de milioane de euro ale unui arhitect legat de Rusia

Poliţia fiscală din Italia a confiscat bunuri în valoare de peste 141 de milioane de euro de la un arhitect care a proiectat o proprietate de lux la Marea Neagră, în Rusia, a declarat miercuri o sursă apropiată anchetatorilor, potrivit Reuters.

1059 afișări
Imaginea articolului Poliţia italiană a confiscat bunuri de 141 de milioane de euro ale unui arhitect legat de Rusia

Poliţia fiscală a anunţat miercuri că a confiscat bunurile unui „profesionist bine cunoscut" din Brescia, un oraş din nordul Italiei, invocând presupuse infracţiuni fiscale. Numele persoanei nu a fost făcut public.

Sursa utilizată de jurnalişti a dezvăluit faptul că bunurile îi aparţineau unui arhitect care a proiectat o proprietate grandioasă la Marea Neagră, în Rusia, cunoscută sub numele de „palatul lui Putin". Porecla a apărut în urma afirmaţiilor unui om de afaceri potrivit cărora proprietatea a fost construită pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei a negat orice legătură cu această proprietate de lux. Problema a ieşit din nou la suprafaţă la începutul anului 2021, când criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, încarcerat, a realizat un videoclip online în care susţinea că Putin era proprietarul din umbră.

Într-un interviu acordat televiziunii italiene în aprilie, arhitectul a declarat că a proiectat clădirea comandată de un grup privat şi că nu a avut nicio relaţie cu Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici