Politician scoţian: „Occidentul trebuie să renunţe să mai fie dependent de gazul rusesc"

  • Deputatul conservator scoţian şi preşedintele Comisiei de Afaceri Externe a Comunelor, Tom Tugendhat, declară că Vladimir Putin nu este de încredere.
  • El susţine că Germania ar trebui să renunţe la gazul poluant şi la acordul cu Rusia prin Nord Stream 2, iar în schimb să cumpere energie verde de la Regatul Unit al Marii Britanii prin NeuConnect.
297 afișări
Imaginea articolului Politician scoţian: „Occidentul trebuie să renunţe să mai fie dependent de gazul rusesc"

Politician scoţian: „Occidentul trebuie să renunţe să mai fie dependent de gazul rusesc"

Deputatul conservator scoţian şi preşedintele Comisiei de Afaceri Externe a Comunelor, Tom Tugendhat, a declarat că Vladimir Putin „a minţit, a minţit şi a tot minţit şi, în mod surprinzător, continuă să mintă”. Susţine că Rusia, sub conducerea sa actuală, nu poate fi în niciun fel un partener de încredere, scrie The Scotsman

„Dar faptul că unele dintre trupele ruse de la graniţa cu Ucraina se întorc la bază oferă cel puţin speranţa că Putin dă înapoi şi nu este pe cale să izbucnească un război european major. Cu toate acestea, ar fi o greşeală ca Occidentul să răsufle uşurat şi să revină la afaceri", declară politicianul. 

„Faptul că Putin a fost dispus să folosească ameninţarea forţei militare în încercarea de a crea o sferă de influenţă rusă, cu state suverane forţate să-i îndeplinească dorinţa, este încă un semn al adevăratei sale naturi. Încercările Rusiei de a submina democraţia occidentală, atacurile cibernetice precum cele de ieri asupra Ucrainei, anexarea Crimeei, întemniţarea principalului său oponent politic intern, Alexei Navalny, şi o serie de alte acţiuni ostile ar trebui să demonstreze că Putin nu este de încredere. Principala sursă de putere a lui Putin asupra ţărilor europene este gazul rusesc, în special Germania. Conducta Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania nu va merge înainte în cazul unei invazii a Ucrainei."

Pe un ton sarcastic, politicianul propune ca Europa să renunţe la gazul rusesc şi la orice fel de combustibil fosil şi să cumpere "energie verde" de la Scoţia:

„Ar fi o oportunitate pentru Scoţia, această Arabie Saudită a surselor regenerabile, de a vinde Germaniei energie electrică cu emisii scăzute de carbon pentru a înlocui importurile nesigure de gaz rusesc cu emisii ridicate de carbon. În loc de Nord Stream 2, Germania ar putea să apeleze la NeuConnect care este în curs de construcţie între Germania şi Regatul Unit, şi alte astfel de conducte prin care să importe energie din democraţii paşnice şi liberale pentru nevoile sale energetice. În caz contrar, Occidentul va continua să fie afectat de stilul de „negociere” al lui Putin şi de riscurile ca acest despot nemilos şi violent să aibă o criză de furie".  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici