Politicianul austriac care ţine România la porţile Schengen recidivează: boicotează alte două ţări de pe continent

După Ungaria lui Viktor Orban, şi cancelarul austriac Karl Nehammer se opune negocierilor privind aderarea Ucrainei şi Moldovei la Uniunea Europeană.

1881 afișări
Imaginea articolului Politicianul austriac care ţine România la porţile Schengen recidivează: boicotează alte două ţări de pe continent

Politicianul care a ţinut România la porţile Schengen recidivează: nu vrea Ucraina în UE

Austria, după Ungaria, s-a opus negocierilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. În condiţiile actuale, guvernul austriac nu va accepta negocieri privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Acest lucru a fost declarat de cancelarul austriac Karl Nehammer, vorbindu-le membrilor din Parlamentul European, potrivit The Moscow Times.

Potrivit lui Nehammer, „nu ar trebui să existe favoritism” faţă de Ucraina, mai ales în lumina negocierilor deja în desfăşurare pentru aderarea Bosniei şi Herţegovinei la Uniunea Europeană, ţară care cere de multă vreme aderarea la UE.

„În condiţiile actuale, Austria nu va accepta negocierile de aderare cu Ucraina”, a spus cancelarul pe site-ul oficial al Parlamentului austriac.

Vorbeşte pe limba lui Orban

Nehammer a remarcat că „în semn de solidaritate, ar trebui oferită şi perspectiva aderării Ucrainei şi Republicii Moldova”, dar guvernul austriac este împotriva unei proceduri accelerate pentru aceste două state.

Partidul Austriac pentru Libertate (FPÖ), reprezentat în Parlament, se opune, de asemenea, negocierilor de aderare la UE. El a cerut un veto austriac asupra negocierilor.

Anterior, premierul ungar Viktor Orban s-a pronunţat împotriva negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE. „Ucraina nu este pregătită să adere la UE şi negocierile nu ar trebui să înceapă”, a spus Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici