Polonia oferă un ajutor consistent refugiaţilor ucraineni. Guvernul intenţionează să creeze un fond în valoare de 1,6 miliarde de euro

  • Guvernul polonez intenţionează să creeze un fond de 8 miliarde de zloţi(1,62 miliarde de euro) pentru a ajuta refugiaţii de război din Ucraina, a declarat luni un oficial guvernamental.
  • Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că peste 1,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la atacul Rusiei din 24 februarie.
  • Peste 1 milion de persoane au trecut graniţa în Polonia.
476 afișări
Imaginea articolului Polonia oferă un ajutor consistent refugiaţilor ucraineni. Guvernul intenţionează să creeze un fond în valoare de 1,6 miliarde de euro

Sute de mii de persoane au fost găzduite în întreaga ţară, dar efortul de ajutorare a fost preluat în principal de organizaţii neguvernamentale, voluntari şi municipalităţi.

Guvernul ar urma să prezinte în cursul zilei de luni un proiect de lege privind un pachet de ajutor pentru a finanţa hrana şi cazarea temporară a refugiaţilor, împreună cu măsuri care să le permită acestora să lucreze legal şi să aibă acces la asistenţă medicală şi asistenţă socială în Polonia, potrivit Reuters.

"Presupunerea noastră iniţială este că fondul pe care îl vom înfiinţa se va ridica la aproximativ 8 miliarde de zloţi. Acesta va finanţa cele mai urgente provizii şi cazări, dar şi accesul la piaţa muncii, beneficii sociale şi educaţie", a declarat luni ministrul Lukasz Schreiber pentru postul privat de radio Radio Plus.

Proiectul de lege, care prevede, de asemenea, un ajutor unic de 300 de zloţi pentru fiecare refugiat şi asistenţă financiară pentru polonezii care îi găzduiesc pe ucraineni, urma să fie aprobat marţi de parlament în cadrul unei proceduri legislative rapide.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici