Polonia se pregăteşte de război cu Belarus? Guvernul de la Varşovia sfătuieşte cetăţenii să părăsească ţara condusă de Lukashenko

Cetăţenii polonezi din Belarus ar trebui să părăsească ţara, au declarat, luni, autorităţile de la Varşovia, în condiţiile în care relaţiile dintre cele două ţări devin din ce în ce mai tensionate, în mare parte din cauza războiului din Ucraina.

5480 afișări
Imaginea articolului Polonia se pregăteşte de război cu Belarus? Guvernul de la Varşovia sfătuieşte cetăţenii să părăsească ţara condusă de Lukashenko

Kancelaria Premiera/Kremlin.ru

Sfatul urmează unei recomandări similare date în septembrie polonezilor aflaţi în Rusia, un aliat apropiat al Belarusului.

„Recomandăm cetăţenilor polonezi care se află pe teritoriul Republicii Belarus să părăsească teritoriul acesteia cu mijloacele comerciale şi private disponibile", a anunţat guvernul, potrivit Reuters.

Relaţiile dintre Varşovia şi Minsk s-au deteriorat în 2021 când Polonia şi-a acuzat vecinul din est de orchestrarea unei crize a migranţilor la graniţa sa. Ulterior, relaţiile au devenit şi mai tensionate din cauza invazia ruşilor în Ucraina.

De asemenea, Varşovia susţine că minoritatea poloneză din Belarus se confruntă cu represiunea din partea statului, unii lideri ai comunităţii fiind încarceraţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici