Polonia va cere Uniunii Europene sancţiuni fără precedent împotriva Rusiei, în sectorul agricol

Polonia va cere Uniunii Europene să sancţioneze produsele agricole ruseşti care intră în blocul comunitar, a declarat trimisul Varşoviei la Bruxelles.

3473 afișări
Imaginea articolului Polonia va cere Uniunii Europene sancţiuni fără precedent împotriva Rusiei, în sectorul agricol

"Credem că ar trebui impuse imediat sancţiuni pentru produsele agricole ruseşti", a declarat Andrzej Sadoś, reprezentantul permanent al Poloniei pe lângă UE, potrivit Polish Press Agency.

UE a impus 10 runde de sancţiuni împotriva Moscovei în urma invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, dar nu au atins produsele agricole din cauza ameninţării la adresa securităţii alimentare, în special în Africa, informează POLITICO.

Diplomaţii UE urmează să discute săptămâna viitoare o a 11-a rundă de sancţiuni împotriva Rusiei.

Apelul lui Sadoś pentru sancţiuni fără precedent asupra produselor alimentare vine imediat după ce Varşovia s-a despărţit de Kiev pentru a cere limite pentru cerealele ucrainene care intră în Polonia şi în alte ţări UE.

În contextul în care fermierii polonezi suferă din cauza scăderii preţurilor, Comisia Europeană a ajuns la sfârşitul lunii aprilie la un acord de principiu cu Polonia, Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia pentru a permite tranzitul cerealelor ucrainene pe teritoriul lor, fără ca acestea să intre pe pieţele lor interne. Cu toate acestea, în decurs de o săptămână, acest acord s-a destrămat deja.

Sadoś a făcut o referire directă la poticnirea grânelor ucrainene în apelul său pentru sancţiuni asupra produselor agricole ruseşti. În timp ce guvernele occidentale s-au abţinut de obicei să blocheze vânzarea de produse alimentare, mai ales pe fondul unei crize globale, Europa nu se confruntă cu această problemă, a declarat Sadoś.

"Dimpotrivă", a continuat el. "Avem o problemă de excedent" legată de importurile ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici