Premierul britanic ar fi refuzat un apel telefonic de la Obama. Motivul pentru care Cameron a ales să nu vorbească cu preşedintele american

Premierul David Cameron ar fi refuzat o convorbire cu preşedintele Barack Obama, transmiţind că îl va suna el înapoi, o informaţie care dă "bătăi de cap" unor oficiali mai ales din cauza motivului pe care l-a avut britanicul.

567 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic ar fi refuzat un apel telefonic de la Obama. Motivul pentru care Cameron a ales să nu vorbească cu preşedintele american

Premierul britanic ar fi refuzat un apel telefonic de la Obama. Motivul pentru care Cameron a ales să nu vorbească cu preşedintele american (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Un prieten al lui Cameron, Charlie Brooks, a declarat că se aflau în mijlocul unei partide de tenis, la Chequers, în momentul în care a sunat preşedintele Statelor Unite. Premierul britanic a ales să respingă convorbirea şi să joace al treilea set, susţine Brooks, relatează BBC News.

Însă unii oficiali au declarat că nu pot găsi nicio dovadă a acestui incident.

Brooks, un antrenor de cai de curse care este căsătorit cu Rebekah Brooks, fosta editoare a The Sun şi directoare executivă a News International, a fost coleg cu premierul pe când acesta şi-a efectuat studiile la Eton.

"Jucam tenis cu el (Cameron) la Chequers într-o zi. Am câştigat primul set uşor, el l-a câştigat pe al doilea, după care a venit cineva la el şi i-a spus «(Preşedintele american Barack) Obama vă caută la telefon, domnule premier", a declarat Brooks pentru Racing Post. "M-am gândit «Ok, va trebui să o lăsăm aşa». Dar el a spus «Cred că avem timp pentru al trilea set. Spune-i lui Obama că îl sun înapoi». Evident, credea că o să mă bată. Dar l-am bătut cu doi la unu", a continuat Brooks.

Sursa citată subliniază că oficialii respectivi sunt uimiţi de declaraţiile acestuia. Ei au căutat informaţii şi au anunţat că Charlie Brooks l-a vizitat pe premier la reşedinţa sa de la ţară de trei ori de la alegerile generale, iar într-una dintre dăţi au jucat tenis. Ei au verificat totodată evidenţa convorbirilor dintre Obama şi Cameron, dar au infirmat pentru BBC că preşedintele american a sunat în ziua în care cei doi au jucat tenis la Chequers.

Sursa de la Downing Street numărul zece a subliniat că preşedintele Statelor Unite nu a sunat niciodată la întâmplare, convorbirile telefonice între cei doi fiind stabilite de birourile lor în avans, uneori chiar şi cu mai multe zile. Charlie şi Rebekah Brooks au fost acuzaţi de conspiraţie în vederea obstrucţionării justiţiei în legătură cu ancheta privind interceptările telefonice practicate de News of the World (NoW).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici