Premierul bulgar: România şi Bulgaria au îndeplinit criteriile Schengen şi trebuie să fie tolerate de Europa

România şi Bulgaria au îndeplinit integral criteriile de aderare la Spaţiul Schengen şi dispun de stabilitate financiară, astfel că Europa trebuie să tolereze aceste state care sunt disciplinate şi care îşi respectă angajamentele asumate în faţa UE, consideră premierul bulgar Boiko Borisov.

528 afișări
Imaginea articolului Premierul bulgar: România şi Bulgaria au îndeplinit criteriile Schengen şi trebuie să fie tolerate de Europa

Boiko Borisov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El s-a referit la problema Schengen în deschiderea şedinţei comune de guvern româno-bulgare, organizată la Bucureşti.

"Bulgaria şi România creează repede şi deschid o infrastructură bună, după criteriile Maastricht, nimicesc deficitele de buget, au voinţă politică pentru stabilitate financiară şi, nu în ultimul rând, ambele ţări au îndeplinit sută la sută criteriile Schengen. Cred, sunt convins, că Europa va tolera aceste state care sunt disciplinate şi care îşi îndeplinesc angajamentele asumate în faţa UE şi cred o să fie pentru binele întregii Uniuni Europene", a spus Borisov.

Guvernul României şi cel al Bulgariei s-au reunit, miercuri, la Bucureşti, în prima şedinţă comună a celor două cabinete, pentru a discuta atât proiecte comune în energie, transporturi, agricultură, educaţie, mediu şi cultură, dar şi teme europene precum aderarea celor două state la Spaţiul Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici