Premierul Israelului a convocat o şedinţă pentru evaluarea situaţiei de securitate

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va organiza vineri seară o şedinţă cu şefii serviciilor de securitate, după atentatul produs la periferia Ierusalimului pe fondul tensiunilor extreme dintre Israel şi palestinieni.

555 afișări
Imaginea articolului Premierul Israelului a convocat o şedinţă pentru evaluarea situaţiei de securitate

Premierul Israelului a convocat o şedinţă pentru evaluarea situaţiei de securitate

Şedinţa are rolul evaluării situaţiei în materie de securitate, au declarat surse guvernamentale israeliene citate de site-ul Ynetnews.com.

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar alte zece au fost rănite, vineri seară, în urma unui incident armat produs la periferia oraşului Ierusalim, pe fondul tensiunilor extreme din ultimele zile ca reacţie la o operaţiune militară israeliană în Cisiordania.

Un militant islamist a deschis focul în faţa unei sinagogi din colonia evreiască Neve Yaakov, situată la periferia nord-estică a oraşului Ierusalim.

Autorul atacului a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene.

Atacul a fost salutat de grupurile militante palestiniene Jihadul Islamic şi Hamas. Atentatul intervine în contextul tensiunilor extreme generate de un raid militar israelian efectuat joi în oraşul Jenin, situat în Cisiordania, soldat cu cel puţin nouă morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici