Premierul italian Giorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo pentru că a numit-o rasistă şi fascistă

Prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, îl dă în judecată pe Brian Molko, solistul trupei Placebo, pentru defăimare, după ce a numit-o public "rasistă" şi "fascistă", potrivit presei locale.

373 afișări
Imaginea articolului Premierul italian Giorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo pentru că a numit-o rasistă şi fascistă

Sursa foto: Twitter

Molko a făcut comentariile în timpul unui spectacol susţinut de trupă la festivalul Sonic Park din Stupinigi, în apropiere de Torino, în luna iulie. "Giorgia Meloni, nenorocită, fascistă, rasistă", pare să strige în italiană în imaginile postate pe reţelele de socializare de către fanii care au asistat la concert.
 
Procurorii au deschis o anchetă împotriva lui Molko pentru insultarea instituţiilor statului o săptămână mai târziu.
 
Potrivit asociaţiilor de jurnalişti, Italia are una dintre cele mai mari rate de procese de calomnie împotriva presei din Europa, relatează The Guardian.
 
Roberto Saviano, autorul cărţii Gomorrrah, se confruntă cu un proces pentru comentariile pe care le-a făcut la adresa lui Meloni în legătură cu poziţia acesteia faţă de imigraţie. Aceasta l-a dat în judecată pentru defăimare penală, iar un judecător din Roma a decis că scriitorul ar trebui să fie judecat. Dacă va fi condamnat, Saviano riscă până la trei ani de închisoare.
 
Conform codului penal italian, oricine "defăimează public republica", care include guvernul, parlamentul, tribunalele şi armata, riscă o pedeapsă cu amendă între 1.000 de euro şi 5.000 de euro.
 
Institutul Internaţional de Presă s-a alăturat partenerilor săi de la Media Freedom Rapid Response pentru a solicita din nou parlamentului italian să întreprindă o revizuire cuprinzătoare a legilor italiene privind defăimarea care să le alinieze la standardele internaţionale privind libertatea de exprimare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici