Premierul italian, Matteo Renzi va efectua o vizită oficială în Statele Unite pe data de 18 octombrie

Premierul italian Matteo Renzi va efectua o vizită oficială în Statele Unite pe data de 18 octombrie, unde se va întâlni cu preşedintele Barack Obama, a anunţat Casa Albă, potrivit Reuters online.

296 afișări
Imaginea articolului Premierul italian, Matteo Renzi va efectua o vizită oficială în Statele Unite pe data de 18 octombrie

Premierul italian, Matteo Renzi va efectua o vizită oficială în Statele Unite pe data de 18 octombrie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Italia este unul dintre cei mai apropiaţi şi mai puternici aliaţi ai noştri şi cooperăm într-o serie de domenii de interes comun, de la schimbările climatice şi criza refugiaţilor la nivel mondial, până la promovarea securităţii globale şi a creşterii economice incluzive," a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Renzi şi soţia sa, Agnese Landini, vor participa şi la un dineu de stat organizat la Casa Albă.

Discuţiile anterioare între Obama şi Renzi s-au axat pe probleme de securitate şi economie, inclusiv lupta împotriva Stat Islamic în Libia, conflictul din Ucraina şi situaţia economiei europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici