Premierul italian Matteo Renzi a criticat dur planul Austriei de a ridica un gard la frontieră

Premierul italian Matteo Renzi a comentat, miercuri, că planul Austriei de a ridica un gard la frontiera cu Italia, pentru a împiedica un posibil val de imigranţi să pătrundă în ţară, este "pur şi simplu un exerciţiu de propagandă", relatează agenţia de ştiri Associated Press pe pagina electronică.

252 afișări
Imaginea articolului Premierul italian Matteo Renzi a criticat dur planul Austriei de a ridica un gard la frontieră

Premierul italian Matteo Renzi a criticat dur planul Austriei de a ridica un gard la frontieră

Renzi a mai spus că pasul Brenner, care leagă Italia de Austria, este "un simbol al prieteniei şi al dialogului, iar închiderea pasului este mai mult decât o măruntă provocare care priveşte campania electorală din Austria."

Austria a anunţat ca intenţionează să ridice un gard la frontiera cu Italia, în zona pasului Brenner, în cazul în care numărul imigranţilor care tranzitează Italia va creşte, după închiderea rutei balcanice.

"Este o operaţiune periculoasă pentru că se joacă cu frica şi când te joci cu frica rişti să îi întăreşti pe cei care se pricep la a stârni fantomele trecutului", a adăugat premierul italian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici