Premierul Marcel Ciolacu a fost primit de prim-ministrul Statului Liber Bavaria

  • Premierul Marcel Ciolacu a fost primit marţi de către prim-ministrul Statului Liber Bavaria, Markus Söder.
  • Evenimentul a avut loc la sediul Cancelariei de Stat Bavareze.
  • După ceremonie vor fi o întrevedere tête-à-tête a celor doi lideri şi o şedinţă comună de guvern România-Bavaria.
Urmărește
1015 afișări
Imaginea articolului Premierul Marcel Ciolacu a fost primit de prim-ministrul Statului Liber Bavaria

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit de prim-ministrul Statului Liber Bavaria

Premierul Marcel Cioacu se află, începând de luni, într-o vizită oficială de două zile în Landul Bavaria, Germania. Vizita marchează împlinirea a 25 de ani de relaţii bilaterale româno-bavareze.

Cele două guverne, român şi bavarez, vor avea o şedinţă comună în care vor trece în revistă elementele reprezentative în relaţiile bilaterale, vor discuta despre viitorul statelor candidate la aderarea la Uniunea Europeană din Balcanii de Vest, Ucraina şi Republica Moldova şi Strategia UE pentru Regiunea Dunării, despre situaţia de securitate în Europa, cu accent pe situaţia din Ucraina şi măsurile care au fost luate pentru sprijinirea ţării vecine. Agenda de discuţii cuprinde şi alte subiecte, precum cooperarea în domeniul securităţii, fenomenul migraţiei, Spaţiul Schengen, educaţie şi cercetare. Totodată, cele două delegaţii guvernamentale vor semna un memorandum pe tema antreprenoriatului, IMMurilor şi Start-Up-urilor.

În cadrul vizitei oficiale, premierul român este însoţit de ministrul transporturilor şi infrastructurii, Sorin Grindeanu, de ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, de ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, de ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi de ministrul muncii şi solidarităţii sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Dintre landurile germane, Bavaria reprezintă cel mai important investitor şi partener comercial pentru România, cu un volum de schimburi comerciale de cca. 8,37 miliarde EUR (pe locul II se situează Landul BadenWürttemberg cu 8,22 mld. EUR, iar pe locul III Landul Renania de Nord-Westfalia cu 7,39 mld. EUR), acestea vizând în principal domeniile construcţiilor de maşini, piese şi componente din industria auto, IT. Peste 1.000 de întreprinderi din Bavaria contribuie la schimburile economice cu România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici