Premierul olandez Mark Rutte, interesat de postul de secretar general al NATO

Premierul olandez Mark Rutte a declarat sâmbătă că ar fi interesat să îi urmeze lui Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al NATO, deşi vede doar o şansă mică de a fi ales pentru acest post, scrie Reuters.

227 afișări
Imaginea articolului Premierul olandez Mark Rutte, interesat de postul de secretar general al NATO

Premierul olandez Mark Rutte, interesat de postul de secretar general al NATO

„Un astfel de rol ar fi interesant, deoarece ar oferi şansa de a contribui timp de câţiva ani pe scena internaţională într-o perioadă de schimbări globale dramatice", a declarat Rutte într-un interviu acordat postului de radio Den Haag FM.

„Există o şansă foarte mare, având în vedere sprijinul politic pentru aceasta, ca acest post să revină unei femei europene, ceea ce ar fi, de asemenea, foarte bine”, a adăugat Rutte.

Rutte, care şi-a anunţat în mod neaşteptat plecarea din politica olandeză în luna iulie, la scurt timp după ce a anunţat demisia celui de-al patrulea cabinet al său, a declarat că nu ştie dacă este considerat un favorit pentru postul de şef al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord şi că nu va începe o campanie personală.

Jens Stoltenberg este în funcţie din 2014 şi urmează să se retragă în octombrie 2024. Mandatul său a fost prelungit în iulie pentru a patra oară, îîn context războiului din Ucraina.

Înainte ca alianţa să decidă prelungirea mandatului lui Stoltenberg, unii diplomaţi au declarat că Rutte ar fi fost un candidat puternic pentru a-i succeda, dar olandezul a insistat că nu era disponibil la acel moment, notează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici