Preot ortodox: rusoaicele îngrijorate de moartea fiilor lor în Ucraina să aibă mai mulţi copii

Mamele ruse îngrijorate de moartea fiilor lor în Ucraina ar trebui să aibă mai mulţi copii, declară un influent preot ortodox.

2943 afișări
Imaginea articolului Preot ortodox: rusoaicele îngrijorate de moartea fiilor lor în Ucraina să aibă mai mulţi copii

Preot ortodox: rusoaicele îngrijorate de moartea fiilor lor în Ucraina să aibă mai mulţi copii

Într-un interviu acordat miercuri postului rus de televiziune Spas, Mihail Vasiliev a fost întrebat dacă empatizează cu mamele ai căror fii au fost mobilizaţi recent pentru a lupta în războiul din Ucraina, scrie Business Insider.

"Înţeleg foarte bine că Dumnezeu a permis fiecărei femei - în cele mai multe cazuri - să aibă mulţi copii. Iar dacă o femeie îndeplineşte această poruncă a lui Dumnezeu de a procrea, de obicei înseamnă că ea va avea mai mult de un copil, în majoritatea cazurilor. În consecinţă, nu va fi la fel de dureros şi de terifiant pentru ea să se despartă de copilul ei", a spus Vasilyev.

Interviul a fost postat într-o postare pe Telegram şi distribuit pe scară largă.

Vasiliev este liderul Bisericii Marelui Martir Barbara din Rostov Oblast, a 6-a cea mai populată regiune federală a Rusiei.

Anterior, el a însoţit trupele ruseşti în zonele de război din Bosnia, Kosovo, Cecenia şi Siria, a relatat The Telegraph în 2018.

Nu este clar dacă Vasilyev, care are el însuşi pregătire militară, a călătorit în Ucraina de la invazia Rusiei.

Luna trecută, Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parţială a 300.000 de rezervişti militari, într-un efort de a opri o serie de înfrângeri ale armatei sale în Ucraina.

Anunţul a provocat un val de proteste în Rusia, în timp ce sute de mii de persoane au încercat să fugă în ţări cu intrare fără vize. Videoclipurile care circulă online au arătat, de asemenea, familii care îşi iau rămas bun cu lacrimi de la bărbaţii recrutaţi, care au plecat în autobuze.

Unii recruţi au fost deja ucişi sau capturaţi în Ucraina, după ce au beneficiat de foarte puţină pregătire înainte de a fi trimişi pe câmpul de luptă, potrivit The New York Times.

Marţi, Putin a recunoscut că Rusia se confruntă cu "probleme" în războiul din Ucraina şi şi-a îndemnat echipa să "ofere sprijin pentru operaţiunea militară specială".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici