Presa franceză îi cere lui Sarkozy explicaţii privind acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei

Presa franceză de miercuri îi cere preşedintelui Nicolas Sarkozy să dea explicaţii în legătură cu acuzaţiile privind o posibilă finanţare ilegală a campaniei sale electorale din 2007, respinse categoric de Guvern.

24 afișări
Imaginea articolului Presa franceză îi cere lui Sarkozy explicaţii privind acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei

Presa franceză îi cere lui Sarkozy explicaţii privind acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Criticat deja pentru legăturile cu cea mai bogată femeie din Franţa, moştenitoarea L'Oreal Liliane Bettencourt, ministrul francez al Muncii, Eric Woerth, a fost acuzat că ar fi primit 150.000 de euro în numerar pentru finanţarea campaniei lui Sarkozy.

"De trei săptămâni, acuzarea are cuvântul", afirmă cotidianul conservator Le Figaro. "Dacă Nicolas Sarkozy vrea să evite criza de încredere care se prefigurează, trebuie să vorbească şi să se apere în faţa acestor atacuri", adaugă Le Figaro.

Ziarul comunist L'Humanite consideră că "acuzaţiile sunt deja prea grave şi prea precise pentru a mai fi tratate numai cu dispreţ şi aroganţă".

"Luând în zeflemea «hiperpreşedintele», ne alarmăm acum din cauza unui «infrapreşedinte», iar acest lucru nu este mai puţin îngrijorător", apreciază ziarul economic La Tribune. "Ca şi echipa sa de fotbal, Franţa navighează fără căpitan sau aproape fără căpitan", iar "pentru ca această criză să nu degenereze într-o criză de regim, aşteptăm cuvântul şi acţiunile preşedintelui", adaugă cotidianul economic.

Şi presa regională adoptă un punct de vedere similar. "Acum trebuie un electroşoc", afirmă Le Journal de la Haute-Marne, în timp ce Sud-Ouest consideră că "acum se joacă destinul lui Nicolas Sarkozy".

"Să vorbească sau să tacă, să remanieze sau să dizolve, să accelereze sau să temporizeze. Panica domneşte la vârful statului", scrie L'Est Republicain. "Adevărate sau false, dezvăluirile privind «mecenatul politic» al lui Bettencourt duc statul într-o spirală care este pe punctul de a scăpa de sub control", apreciază, la rândul său, Le Republicain Lorrain.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici