Preşedintele american Joe Biden afirmă că Statele Unite ale Americii vor apăra Taiwan în cazul unei invazii chineze

  • Joe Biden a dat asigurări că SUA va interveni militar în cazul unei invazii chineze în Taiwan
  • Declaraţiile preşedintelui denotă faptul că este prima oară când un şef de stat american s-a abătut de la politica externă pe care Statele Unite au practicat-o în relaţia China-Taiwan
  • Un purtător de cuvânt de la Casa Albă a subliniat faptul că observaţiile preşedintelui nu vor determina o schimbare de politică
1007 afișări
Imaginea articolului Preşedintele american Joe Biden afirmă că Statele Unite ale Americii vor apăra Taiwan în cazul unei invazii chineze

Sursa foto: Mediafaxfoto

Preşedintele american Joe Biden s-a abătut de la politica de lungă durată pe care SUA a întreţinut-o în relaţia China-Taiwan şi a declarat că va asigura protecţia celor din urmă în cazul unei invazii chineze. Un purtător de cuvânt de la Casa Albă a dezminţit declaraţia preşedintelui, iar observaţiile sale nu vor determina o schimbare de politică.

„China, Rusia şi restul ţărilor ştiu că suntem cea mai mare putere militară din istoria lumii. Avem angajamentul să protejăm integritatea Taiwan-ului în cazul în care ar fi pusă în pericol de China”, a declarat Joe Biden.

SUA nu are legături diplomatice oficiale cu Taiwan, dar îi vinde arme ca parte a unei înţelegeri, care prevede faptul că trebuie să-i asigure toate mijloacele necesare pentru a se apăra în cazul unei ameninţări externe.

Tensiunile dintre China şi Taiwan au escaladat în ultimele săptămâni după ce zeci de avioane chineze au intrat în spaţiul aerian taiwanez, relatează BBC.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici