Preşedintele Băsescu şi Papa Francisc au dat mâna şi au avut un scurt dialog după întronizare

Preşedintele Traian Băsescu şi Papa Francisc au dat mâna şi au avut un scurt dialog, marţi, la Vatican, după slujba de întronizare a noului suveran pontif, care i-a spus şefului statului român să se roage pentru succesul pontificatului.

830 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu şi Papa Francisc au dat mâna şi au avut un scurt dialog după întronizare

Traian Băsescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a participat, marţi, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc.

După eveniment, preşedintele Traian Băsescu şi Papa Francisc au dat mâna şi au avut un scurt dialog. Alături de Papa Francisc s-a aflat si cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Sfântului Scaun.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a transmis Sanctităţii Sale un mesaj de felicitări din partea romano-catolicilor, greco-catolicilor şi ortodocşilor din România, urându-i success în misiunea care i-a fost încredinţată. Sanctitatea Sa, Papa Francisc, i-a spus domnului preşedinte să se roage pentru el şi pentru succesului pontificatului său", a precizat pentru MEDIAFAX, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Papa Francisc i-a şi mulţumit preşedintelui Băsescu pentru prezenţa la ceremonia de inaugurare a pontificatului de la Vatican, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici