Preşedintele CE are în vedere o reuniune de urgenţă a miniştrilor Transporturilor din ţările UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, are în vedere convocarea unei reuniuni de urgenţă a miniştrilor Transporturilor din ţările UE, pentru a discuta despre consecinţele blocării traficului aerian pe continent.

12 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CE are în vedere o reuniune de urgenţă a miniştrilor Transporturilor din ţările UE

Preşedintele CE are în vedere o reuniune de urgenţă a miniştrilor Transporturilor din ţările UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Norul de cenuşă vulcanică a provocat o situaţie fără precedent", se arată într-un comunicat al preşedinţiei Comisiei Europene.

"I-am cerut vicepreşedintelui Siim Kallas (comisar european pentru Transporturi) să ia legătura cu preşedinţia spaniolă a UE, pentru a organiza o reuniune de urgenţă sau o videoconferinţă cu miniştrii Transporturilor", a adăugat el.

Majoritatea ţărilor UE au fost nevoite să închidă spaţiul aerian, din cauza deplasării unui nor de cenuşă vulcanică, eliberat în atmosferă de un vulcan aflat în erupţie în Islanda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici