Situaţia traficului aerian în Europa

Traficul aerian european este perturbat în continuare duminică, după ce sâmbătă au fost anulate aproape 17.000 de zboruri, iar norul de cenuşă eliberat în atmosferă de vulcanul islandez Eyjafjöll îşi continuă deplasarea deasupra continentului.

25 afișări
Imaginea articolului Situaţia traficului aerian în Europa

Situaţia traficului aerian în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numeroase state europene au anunţat, duminică, noi măsuri de restricţionare a traficului aerian sau prelungirea închiderii spaţiului aerian, în timp ce alte ţări au început să permită fie survolarea teritoriului, fie să redeschidă o parte dintre aeroporturi.

AUSTRIA: spaţiul aerian va fi redeschis luni, la ora 4.00 GMT, în funcţie de situaţia meteorologică

ŢĂRILE BALTICE: traficul aerian este suspendat până luni, la ora 6.00 GMT în Letonia şi până luni la ora 00.00 GMT în Estonia

BELARUS: mai multe zboruri au fost anulate, iar altele înregistrează întârzieri. Autorităţile au impus sâmbătă restricţii de zbor în spaţiul aerian.

BELGIA: spaţiul aerian rămâne închis până luni, la ora 6.00 GMT.

BULGARIA: spaţiul aerian a fost parţial redeschis, pentru zboruri cu destinaţii în sudul Europei, în principal Grecia şi Cipru.

CEHIA: închiderea spaţiului aerian a fost prelungită până luni, la ora 10.00 GMT.

CROAŢIA: majoritatea aeroporturilor, inclusiv cel din Zagreb, au fost redeschise duminică. spaţiul aerian din nordul şi estul ţării rămâne închis.

DANEMARCA: spaţiul aerian va rămâne închis cel puţin până luni, la ora 6.00 GMT

ELVEŢIA: spaţiul aerian este închis până luni, la ora 12.00 GMT

FINLANDA: zborurile comerciale sunt suspendate până luni, la ora 15.00 GMT.

FRANŢA: majoritatea aeroporturilor rămân închise cel puţin până marţi dimineaţă

GERMANIA: şase aeroporturi au primit autorizaţia de a relua operaţiunile, cel puţin până la ora 18.00 GMT - Frankfurt, Berlin-Tegel, Berlin-Schönefeld, Hanovra, Erfurt şi Leipzig.

IRLANDA: spaţiul aerian rămâne închis până luni, la ora 12.00 GMT

ISLANDA: aeroporturile rămân deschise

ITALIA: spaţiul aerian va fi închis în nordul Italiei, cel puţin până luni, la ora 6.00 GMT.

MAREA BRITANIE: spaţiul aerian este închis până luni, la ora 6.00 GMT. British Airways a anulat toate zborurile programate pentru luni de pe aeroporturile din Londra.

REPUBLICA MOLDOVA: închiderea spaţiului aerian a fost prelungită până luni, la ora 00.00 GMT.

OLANDA: spaţiul aerian va rămâne închis cel puţin până duminică, la ora 18.00 GMT.

POLONIA: spaţiul aerian din centrul şi nordul Poloniei a fost redeschis duminică, la ora 14.00 GMT, iar şase aeroporturi din aceste regiuni şi-au reluat activitatea - Szczecin, Gdansk, Bygdoszcz, Poznan, Varşovia şi Lodz.

ROMÂNIA: Guvernul a decis ca traficul aerian să fie menţinut închis pe întreg teritoriul României până luni, la ora 9.00 GMT, dar restricţia nu va fi aplicată aeronavelor care survolează România la o altitudine de peste 8.000 de metri.

RUSIA: spaţiul aerian rămâne deschis, însă cursele către nordul şi vestul Europei au fost anulate. Aeroportul din Kaliningrad, enclavă rusă aflată între Polonia şi Lituania, a fost închis temporar.

SCANDINAVIA: Compania SAS a anulat toate zborurile în Scandinavia până marţi. Norvegia a redeschis o parte din spaţiul aerian, până la Bergen, şi ar putea redeschide şi restul spaţiului duminică seara.

SERBIA/MUNTENEGRU/BOSNIA: Spaţiul aerian al Serbiei, Muntenegrului şi parţial al Bosniei au fost redeschise duminică, la ora 16.00 GMT.

SLOVENIA: spaţiul aerian a fost închis "până la noi ordine", iar compania Adria Airways a anulat toate cursele.

SLOVACIA: spaţiul aerian a fost închis începând de vineri, de la ora 13.00 GMT.

SPANIA: toate aeroporturile din nordul şi estul ţării, închise duminică dimineaţă, au fost redeschise

UCRAINA: majoritatea aeroporturilor, inclusiv cel din Kiev, au fost închise sâmbătă.

UNGARIA: spaţiul aerian este închis până luni, ora 10.00 GMT.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici