Preşedintele Cehiei: "Graniţele pot rămâne închise un an! Bucuraţi-vă de peisajele ţării noastre". Milos Zeman, despre posibilele excepţii

  • Cehia a început să ridice o parte a restricţiilor impuse cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului
  • Milos Zeman, preşedintele Cehiei, afirmă, însă, că graniţele ar trebui să rămână închise pentru încă un an
  • Excepţii ar urma să fie acordate situaţiilor de urgenţă
1002 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Cehiei: "Graniţele pot rămâne închise un an! Bucuraţi-vă de peisajele ţării noastre". Milos Zeman, despre posibilele excepţii

Preşedintele Cehiei: "Graniţele pot rămâne închise un an! Bucuraţi-vă de peisajele ţării noastre". Milos Zeman, despre posibilele excepţii

Milos Zeman, preşedintele Cehiei, afirmă că graniţele ar trebui să rămână închise pentru un an după ridicarea carantinei pentru cetăţenii săi. Acesta a vorbit postul de radio Frekvence 1.
 
Cehia, care a impus restricţii la data de 16 martie, a început relaxarea, magazinele mici primind undă verde pentru redeschidere. Totuşi, restricţiile ar putea rămâne în picioare în privinţa călătoriilor către şi dinspre Cehia.
 
Milos Zeman i-a sfătuit pe cetăţenii cehi care vor să plece în vacanţa la vară să "se bucure de peisajele superbe ale Cehiei".
 
Presa din Cehia relatează că oficialii din cadrul Ministerului Sănătăţii, între care şi Roman Prymula, au afirmat că restricţiile privind închiderea şi supravegherea graniţelor ar trebui păstrate pentru un an ori chiar doi ani. Ministrul Adam Vojtech a declarat ulterior că restricţiile ar putea fi păstrate doar pentru anumite ţări, în timp ce călătorii în state precum Slovacia ori Croaţia ar putea fi permise.
 
"Nu ştim până în acest moment dacă vom avea un al doilea şi chiar un al treilea val de coronavirus. Vom şti probabil la finalul lunii mai", a declarat Vojtech.
 
Cehia a raportat 6.660 cazuri de coronavirus şi 181 decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici