Preşedintele Coreei de Sud promite, la Kiev, sprijin sporit pentru Ucraina

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, aflat sâmbătă într-o vizită la Kiev, s-a angajat să sporească asistenţa umanitară şi militară neletală pentru Ucraina.

244 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Coreei de Sud promite, la Kiev, sprijin sporit pentru Ucraina

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele sud-coreean a spus că Seulul va extinde amploarea livrărilor faţă de anul trecut, când a furnizat materiale precum căşti şi veste antiglonţ.

De asemenea, Yoon a adăugat că ajutorul umanitar va fi majorat la 150 de milioane de dolari în 2023, de la 100 de milioane de dolari anul trecut.

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a mulţumit omologului său sud-coreean pentru vizită, prima din istoria relaţiilor dintre cele două ţări.

Preşedintele sud-coreean a efectuat sâmbătă o vizită surpriză în Ucraina.

Potrivit The Guardian, Yoon a vizitat Bucha şi Irpin, oraşe în care au fost găsite cadavre de civili pe străzi şi au fost descoperite gropi comune după ce trupele ruseşti s-au retras anul trecut. El a depus flori la un monument dedicat celor morţi în război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici