Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas anunţă dizolvarea Guvernului de uniune naţională cu Hamas

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat marţi dizolvarea Guvernului de unitate naţională pe care l-a format împreună cu mişcarea Hamas, relatează The Associated Press în pagina electronică.

160 afișări
Imaginea articolului Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas anunţă dizolvarea Guvernului de uniune naţională cu Hamas

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas anunţă dizolvarea Guvernului de uniune naţională cu Hamas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Abbas nu a prezentat niciun calendar al demisiei în anunţul pe care l-a făcut marţi seara. Însă aceasta este aşteptată în zilele următoare.

El a spus că dizolvarea Guvernului are loc "pentru că Hamasul nu l-a lăsat să acţioneze în Fâşia Gaza".

Guvernul a fost format anul trecut, înainte de războiul dintre gruparea islamistă Hamas şi Israel, după ani de conflicte între principalele formaţiuni palestiniene.

Însă Executivul nu a funcţionat bine, iar părţile au păreri divergente cu privire la o serie de probleme, inclusiv reconstrucţia Fâşiei Gaza afectată războaie.

Hamas a preluat puterea în Fâşia Gaza, în 2007, de la Fatah, formaţiunea lui Abbas, care guvernează părţi din Cisiordania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici