Preşedintele Parlamentului European: Dezbaterile politice în UE au devenit "dialog al surzilor". Tendinţele populiste se amplifică

Uniunea Europeană se aseamănă din ce în ce mai mult cu o cameră în care există un "dialog al surzilor", acuză Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, denunţând tendinţele populiste ale guvernelor statelor membre.

1757 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului European: Dezbaterile politice în UE au devenit "dialog al surzilor". Tendinţele populiste se amplifică

Preşedintele Parlamentului European: Dezbaterile politice în UE au devenit "dialog al surzilor".Tendinţele populiste se amplifică (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Uniunea Europeană se aseamănă din ce în ce mai mult cu o cameră plină de surzi care îşi urlă în urechi. Dialogul a devenit ineficient. Guvernele statelor membre vorbesc pentru publicul naţional", a declarat Martin Schulz într-un discurs rostit la Universitatea pentru Străini din Siena.

"Multe partide din statele membre folosesc Uniunea Europeană ca ţap ispăşitor pentru toate problemele; nu este un fenomen nou, dar nu a mai fost niciodată de a asemenea amploare", a spus Martin Schulz, conform RAI News.

Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de probleme importante, precum criza imigraţiei, situaţia din zona euro, referendumul organizat în Marea Britanie privind apartenenţa la Blocul comunitar şi terorismul.

"În privinţa combaterii terorismului, soluţia Uniunii Europene nu poate fi şi nu trebuie să fie o copie a celei din Statele Unite", a subliniat preşedintele PE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici