Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, păcălit prin telefon de doi farsori ruşi

  • Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda a fost păcălit, la telefon, de doi farsori care s-au dat drept Antonio Guterres, Secretarul General ONU.
  • Preşedintele a confirmat farsa printr-o postare haioasă pe Twitter.
  • Polonia investighează cum au reuşit farsorii să ia legătura cu Duda şi dacă serviciile secrete ruseşti au fost implicate.
1235 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, păcălit prin telefon de doi farsori ruşi

Sursa FOTO: Profimedia

Preşedintele Poloniei reales a fost păcălit de un grup de farsori ruşi. Farsorii se dau drept oficiali străini şi-i sună pe politicienii europeni, relatează The Moscow Times.

De data aceasta, cei doi farsori s-au dat drept Secretarul General ONU, Antonio Guterres.

Duda şi cei doi, Vladimir Kuznetsov - cunoscut şi ca Vovan - şi Lexus, au discutat 11 minute despre cum gestionează Polonia pandemia de COVID-19, despre tensiunile dintre Polonia şi Rusia pe tema iniţiatorului celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi despre teritoriul polonez ocupat de sovietici.

Mai mult, farsorii l-au şi felicitat pe Duda pentru poziţia sa actuală, de preşedinte reales al Poloniei.

Conversaţia dintre farsori şi Andrzej Duda

„Ruşii văd ocuparea teritoriului ca pe o prezenţă prietenoasă, dar noi o numim ocupare”, a spus Duda.

Duda le-a mai povestit farsorilor că au existat discuţii despre istorie între Polonia şi Vladimir Putin, dar a şi respins sugestia că Varşovia ar p vrea teritoriul oraşului Lviv, care a făcut parte din Polonia înainte de Război.

„Excelenţă, nu se pune problema despre asta în Polonia. Lviv este parte a teritoriului ucrainean şi gata”, a declarat Duda, aproape exasperat.

Reacţia lui Duda în privinţa farsei telefonice

Biroul Preşedintelui Duda a confirmat faptul că această farsă a fost reală şi că Preşedintele a căzut în plasă.

Chiar Andrzej Duda a confirmat pe Twitter printr-o postare haioasă: „Pe parcursul conversaţiei, am observat că parcă ceva nu era în regulă”.

Duda a mai scris că vocea din spatele telefonului a pronunţat numele băuturii poloneze Żubrówka mai bine decât adevăratul Guterres.

„Vocea era foarte asemănătoare”, şi-a încheiat Duda mesajul de pe Twitter, la care a adăugat un emoticon care râde cu lacrimi.

Polonia investighează deja cum au reuşit cei doi farsori să ia legătura cu Preşedintele. Se investighează şi dacă serviciile secrete rusesti au fost sau nu implicate, relatează Associated Press.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici