Preşedinţia lui Nicolas Sarkozy, considerată un "eşec" de 66% dintre francezi

O proporţie de 66 la sută dintre francezii apreciază că perioada de trei ani a preşedinţiei lui Nicolas Sarkozy a fost un "eşec", potrivit unui sondaj care urmează să apară vineri în cotidianul Liberation.

29 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia lui Nicolas Sarkozy, considerată un "eşec" de 66% dintre francezi

Preşedinţia lui Nicolas Sarkozy, considerată un "eşec" de 66% dintre francezi (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

De la alegerea sa, rezultatele lui Nicolas Sarkozy "nu au fost niciodată atât de dezastruoase", subliniază institutul de sondaje Viavoice. Dintre respondenţi, 62 la sută au o opinie negativă despre şeful statului şi doar 35 la sută au o părere favorabilă. Popularitatea prim-ministrului Francois Fillon s-a stabilizat la 47 la sută (creştere cu un punct procentual).

"Această lipsă de încredere faţă de Nicolas Sarkozy se explică în mare măsură prin opinia despre cei trei ani de preşedinţie a lui Sarkozy", potrivit lui François Miquet-Marty, de la Viavoice.

Francezii consideră, în proporţie de 66 la sută, că bilanţul preşedintelui ales în 2007 este "un eşec", faţă de doar 25 la sută, care au o părere contrară.

Francezii îi reproşează "prioritar şi masiv" "lipsa sa de rezultate" (70 la sută). "Prezenţa sa în presă" este criticată de 61 la sută dintre francezi, apoi "orientările sale politice" (60 la sută) şi "stilul personal (57 la sută).

Scăderea popularităţii lui Nicolas Sarkozy a coincis luna trecută cu eşecul taberei sale în faţa stângii, la alegerile regionale. Unii oficiali de dreapta şi-au exprimat chiar îndoiala privind capacitatea sa de a câştiga următoarele alegeri prezidenţiale din 2012.

Acest sondaj a fost realizat în perioada 15-16 aprilie, prin telefon, pe un eşantion de 1.010 persoane, reprezentativ pentru populaţia franceză cu vârste de cel puţin 18 ani, potrivit metodei cotelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici