Prezentatoarea de ştiri care a protestat împotriva războiului în direct la televiziunea rusă de stat a fost arestată în Moscova. Motivul pentru care a fost reţinută de autorităţi

  • Marina Ovsyannikova este o prezentatoare de ştiri care a devenit faimoasă în martie după ce a protestat în direct împotriva războiului
  • Pentru fapta sa, a fost găsită vinovată şi amendată de autorităţi
  • Deşi isprava de la televiziunea rusă de stat i-a adus un contract de muncă în Germania, a preferat să revină în Rusia pentru a dobândi custodia copilului în procesul de divorţ intentat fostului soţ
11167 afișări
Imaginea articolului Prezentatoarea de ştiri care a protestat împotriva războiului în direct la televiziunea rusă de stat a fost arestată în Moscova. Motivul pentru care a fost reţinută de autorităţi

Sursa foto: Profimedia

Prezentatoarea TV Marina Ovsyannikova a fost reţinută pentru scurt timp la Moscova, conform ultimelor postări ale jurnalistei de pe canalele sale de socializare. Ovsyannikova a devenit celebră în martie după ce a afişat în semn de protest un mesaj anti-război în timpul unui buletin de ştiri în direct la televiziunea rusă de stat.

Pentru fapta sa, a fost găsită vinovată de încălcarea legii şi amendată de autorităţi, relatează Reuters.

„Marina a fost reţinută. Informaţiile despre locaţia ei sunt necunoscute”, titrează scurt jurnalista pe contul ei de Facebool.

Doi polţişti o conduc spre o dubă albă. La scurt timp după, Ovsyannikova a explicat contextul reţinerii sale.

„M-am plimbat cu câinii, tocmai am ieşit pe poartă, când oameni legii m-au abordat. Acum stau în Ministerul Afacerilor Interne Krasnoselsky”, referindu-se la o secţie de poliţie dintr-un district din Moscova.

Trei ore mai târziu, Ovsyannikova a fost eliberată. "Sunt acasă. Totul este în regulă. Mulţumesc vecinului că a fost în zonă şi mi-a adus ce am avut nevoie la secţie, mi-a contactat avocatul şi prietenii. De acum ştiu când ies în oraş să iau cu mine întotdeauna geanta şi paşaportul”.

Scurta ei detenţie vine ca urmare a postărilor din 15 iulie pe reţelele de socializare în care este văzută cu un afiş în care îl numeşte pe preşedintele rus Vladimir Putin criminal şi pe soldaţii săi fascişti: „Câţi copii mai trebuie să moară înainte să te opreşti?” 

Datorită curajului de a-şi vocaliza public nemulţumirile a obţinut un contract de muncă pentru o publicaţie din Germania în aprilie. La începutul lunii iulie a fost forţată să revină în Rusia pentru a obţine custodia copilului în instanţă deoarece divorţează de fostul soţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici