Prigojin ironizează bilanţul Moscovei privind pierderile ucrainene: "Cred că am distrus deja întreaga planetă de cinci ori"

  • Liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a calificat marţi drept "elucubraţii" cifrele privind victimele ucrainene revendicate de Moscova, care susţine că a respins două ofensive majore în două zile.
  • "Sunt doar vorbe", a declarat Prigojin într-un mesaj pe Telegram.
32308 afișări
Imaginea articolului Prigojin ironizează bilanţul Moscovei privind pierderile ucrainene: "Cred că am distrus deja întreaga planetă de cinci ori"

Ministerul rus al Apărării a afirmat că a respins două ofensive ucrainene de amploare duminică şi luni în regiunea Doneţk, ucigând "peste 1.500 de soldaţi ucraineni" şi distrugând "28 de tancuri".

Uciderea a 1.500 de soldaţi într-o singură zi este "un adevărat masacru", a glumit şeful grupului de mercenari Wagner, ironizându-l pe purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. "De fapt, de ce să nu adunăm toate cifrele pe care ni le-a dat Konaşenkov. Cred că am distrus deja întreaga planetă de cinci ori", a ironizat el, potrivit agenţiilor de presă AFP şi Belga.

Guvernul ucrainean, a revendicat câştiguri teritoriale în apropiere de oraşul devastat Bahmut, în estul ţării, însă a relativizat amploarea "acţiunilor sale ofensive" şi nu a furnizat nicio cifră.

Evgheni Prigojin este cunoscut pentru declaraţiile dure la adresa Statului Major rus, acuzând ministerul Apărării în special că nu a furnizat suficiente muniţii grupului Wagner, care se aflau în prima linie în luptele din jurul Bahmut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici