Prigojin, şeful Wagner, se simte trădat de Moscova: "Pierdem războiul fiindcă nu mai primim muniţie"

  • Fondatorul grupului rusesc de mercenari, cunoscut ca Wagner, sugerează „trădarea” în bătălia de la Bahmut.
  • Bătălia părea să fie în favoarea ruşilor.
  • Dar aprovizionarea continuă de arme occidentale către Ucraina înclină balanţa în favoarea apărătorilor, în vreme ce mercenarii invadatori nu-şi primesc muniţia necesară.
20068 afișări
Imaginea articolului Prigojin, şeful Wagner, se simte trădat de Moscova: "Pierdem războiul fiindcă nu mai primim muniţie"

Deşi mercenarii ruşi din grupul Wagner încearcă să pună mâna pe Bahmut, Evgheni Pricojin se plânge constant de lipsa muniţiei. 

El crede că motivul ar putea fi unul de natură birocratică, ori a fost trădat de Moscova. Relaţiile dintre Wagner şi Moscova par din ce în ce mai tensionate, transmite BBC

Gruparea Wagner are zeci de mii de militari activi în Ucraina, unii recrutaţi direct din închisorile ruseşti, şi mulţi au murit măcinaţi de gloanţele occidentale ale ucrainenilor din cauza că mercenarii erau slab echipaţi şi doar drogaţi, folosiţi în atacuri sinucigaşe. 

În mesajul de duminică, Pricojin susţinea că a primit asigurarea că va primi muniţie, dar ce trebuia să ajungă pe front nu a mai fost expediat, iar el sugerează că gestul ar fi deliberat.

Fostul bucătar al lui Putin avertizează că linia frontului rusesc s-ar putea prăbuşi fără forţele sale. 

 „Dacă acum, grupul Wagner PMC se retrage din Bahmut, atunci întregul front se va prăbuşi. Pe de o parte, tragem asupra noastră întreaga armată ucraineană, o măcinăm şi o distrugem şi nu îi dăm ocazia să se concentreze în alte sectoare ale frontului. Mergem înainte, iar restul [o referire aparentă la armata rusă] sunt nevoiţi să recupereze cumva din urmă pentru a salva situaţia”.

În discursul de sâmbătă, Pricojin se teme că mercenarii săi ar putea fi  „configuraţi” ca ţapi ispăşitori dacă Rusia eşuează în Ucraina.

„Dacă ne dăm înapoi, atunci vom rămâne în istorie pentru totdeauna ca oamenii care au făcut pasul principal pentru a pierde războiul”.

Vinerea trecută, într-un clip postat de The Telegraph, Pricojin se lăudase că a capturat doi militari ucraineni şi că apărarea ucraineană de la Bahmut se prăbuşeşte. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici