Prima condamnare la moarte executată în Florida din ultimii 4 ani

Florida a executat un bărbat care a ucis o femeie în 1990, după ce a evadat din închisoare, înjunghiind-o în parcarea unui centru comercial, în timpul unei tentative de furt de maşină.

575 afișări
Imaginea articolului Prima condamnare la moarte executată în Florida din ultimii 4 ani

Prima condamnare la moarte executată în Florida din ultimii 4 ani

Donald Dillbeck, în vârstă de 59 de ani, a fost declarat mort joi la ora 18.13, după ce a primit o injecţie letală la închisoarea de stat din Florida, conform AP.

El fusese condamnat pentru uciderea lui Faye Vann, în vârstă de 44 de ani, în Tallahassee.

Execuţia a fost prima din Florida în aproape 4 ani şi a treia sub conducerea guvernatorului republican Ron DeSantis.

Prin comparaţie, predecesorul său, actualul senator republican Rick Scott, a supravegheat 28 de execuţii.

Întrebat dacă are un ultim cuvânt de spus, Dillbeck a spus: "Ştiu că am rănit oameni când eram tânăr. Chiar am dat-o în bară". De asemenea, el l-a criticat pe DeSantis.

Copiii lui Vann, Tony şi Laura, au dat o declaraţie după execuţie: "În urmă cu 11.932 de zile, Donald Dillbeck ne-a ucis cu brutalitate mama. Ni s-au furat ani de amintiri alături de ea, iar de atunci a fost foarte dureros".

Aceştia i-au mulţumit lui DeSantis pentru că a efectuat execuţia, spunând că aceasta "ne-a dat un oarecare final".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
condamnare,
moarte,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici