Prima execuţie a anului în SUA este aşteptată astăzi în Missouri

Dacă nu vor exista suspendări şi amânări de ultim moment, prima pedeapsă cu moartea a anului va fi executată în SUA în următoarele ore.

762 afișări
Imaginea articolului Prima execuţie a anului în SUA este aşteptată astăzi în Missouri

Genul lui Amber McLaughlin, transgender, nu are relevanţă în cea mai recentă poveste despre pedeapsa capitală aplicată în America. Alte evenimente au adus-o pe Amber la un pas de camera morţii din Missouri.

Dovezile despre sindromul alcoolic fetal, leziuni cerebrale, violenţă şi depresie în copilărie şi tentative de sinucidere ca adult au fost reţinute de juriul care a dictat pedepsa cu moartea în 2006.

Juriul nu s-a pronunţat în unanimitate în favoarea condamnării la moarte. Dimpotrivă: a respins 3 dintre cele 4 argumente pro-pedeapsa cu moartea pe care acuzarea le-a înaintat juraţilor.

Majoritatea statelor din SUA cer tuturor juraţilor să voteze în favoarea pedepsei cu moartea. Nu şi în Missouri. Când juriul este împărţit, judecătorul decide.

Iar judecătorul a decis să pună capăt vieţii lui Amber McLaughlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici