Prima tranşă de Avifavir, medicamentul rusesc anti-COVID a ajuns în spitale. 2 milioane de doze vor fi gata în iulie

  • 60.000 de doze de avifavir, medicamentul rusesc anticorona a ajuns în spitale şi clinici din Rusia
  • Medicamentul a fost dezvoltat de urgenţă de ruşi pentru a face faţă pandemiei
  • 2 milioane de doze vor ajunge pe piaţă în iulie
4411 afișări
Imaginea articolului Prima tranşă de Avifavir, medicamentul rusesc anti-COVID a ajuns în spitale. 2 milioane de doze vor fi gata în iulie

Prima tranşă de Avifavir, medicamentul rusesc anti-COVID a ajuns în spitale. 2 milioane de doze vor fi gata în iulie

Rusia a dezvoltat un medicament anti-COVID  denumit avifavir, un antiviral menit să blocheze acţiunea virusului în organism.

Acesta a trecut testele clinice, inclusiv cele făcute pe subiecţi umani iar rezultatele pozitive au făcut ca acesta să ajungă la producţie de masă. 60.000 de doze au ajuns deja în spitale şi clinici din Moscova, St.Petersburg şi Reapublica Tatarstan.

Kirill Dimitriev, directorul Fondului Rus pentru Investiţii, care a sponsorizat producţia medicamentului de către Chem Rar a făcut o caracterizare a emdicamentului.

”Reduce la jumătate durata bolii iar pacientul devine sigur după 5 zile de tratatament. Acest lucru va face posibil ca virusul să nu mai fie un pericol pentru Rusia”, a spus Dimitriev.

Avifavir este genericul pentru favipiravir, un antiviral dezvoltat de japonezi care nu a dat însă rezultatele scontate.

Specialiştii se întreabă dacă cele două molecule sunt totuşi identice sau tulpina virală din Rusia este diferită de cea din Japonia pentru că testele ruseşti au mers foarte bine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici