Primarul Kievului pregăteşte apărarea oraşului în cazul unui posibil atac

  • Vitaly Klitschko, actualul primar al Kievului şi fost campion de box la categoria grea, a început să verifice adăposturile antibombe şi monitorizează cu atenţie orice posibil atac cibernetic.
  • Acesta a declarat că 5.000 de buncăre au fost pregătite pentru a adăposti populaţia în cazul unui atac al Rusiei.
1317 afișări
Imaginea articolului Primarul Kievului pregăteşte apărarea oraşului în cazul unui posibil atac

Sursa foto: Hepta

În biroul său din primărie, fostul campion de box la categoria grea, Vitaly Klitschko, monitorizează cu atenţie reţeaua de electricitate şi aprovizionarea cu apă a Kievului în cazul unui atac cibernetic rusesc.

Klitschko, care este primar al capitalei Ucrainei din 2014, îşi pregăteşte acum apărarea, inspectând adăposturile antibombe din epoca sovietică şi încurajând cetăţenii să devină rezervişti.

Ucraina se pregăteşte pentru o posibilă ofensivă militară din partea Rusiei, care, în ultimele săptămâni, a adunat zeci de mii de militari lângă graniţele statului condus de Zelenskiy.

Klitschko, în vârstă de 50 de ani, spune că nu există panică în oraş, dar cetăţenii trebuie totuşi să fie pregătiţi pentru cel mai rău caz.

„De aceea, 5.000 de buncăre sunt deja pregătite în oraşul nostru natal. Peste 2.000.000 de oameni pot fi salvaţi acolo", a declarat el pentru Reuters.

„În ceea ce priveşte situaţia actuală, cred că nu există un singur cetăţean în oraşul nostru şi în ţara noastră care să nu vorbească despre ce se întâmplă. Bineînţeles că întreaga societate este destul de îngrijorată", a spus el.

„Nu vrem război. Dar, dacă este vorba de integritatea noastră teritorială, când vine întrebarea despre independenţa noastră, atunci nu avem altă opţiune. Trebuie să ne apărăm ţara, casele, familiile, valorile noastre”.

Primarul a mai spus că, în orice caz, bombardarea populaţiilor civile ar fi puţin probabilă, deşi oficialii americani au declarat că nu pot fi excluse victime în masă în cel mai negru scenariu.

Ucraina a avertizat, de asemenea, cu privire la perspectivele unor atacuri cibernetice asupra infrastructurii cheie, fie ca parte a unei ofensive militare, fie ca modalitate de a provoca instabilitate şi de a lovi sistemul financiar al ţării.

„Protejăm toate obiectele de infrastructură. Acum, avem un plan detaliat despre cum putem proteja totul de un posibil atac asupra Ucrainei", a spus Klitschko. „Avem un plan concret, avem un plan de acţiune despre ce ar trebui să facem. Sperăm să nu se întâmple nimic, dar trebuie să fim oricum pregătiţi".

Fratele său, Wladimir, s-a înrolat în armata de rezervă a Ucrainei săptămâna trecută. Ambii fraţi au legături de lungă durată cu Germania, însă Vitaly a criticat reticenţa Berlinului de a furniza arme defensive Ucrainei.

El a numit un transport recent de 5.000 de căşti militare germane ca fiind mai mult o „glumă” la adresa statului.

„Sprijinul politic, sprijinul financiar şi armele defensive sunt foarte importante pentru noi, deoarece trebuie să ne apărăm ţara cu arme moderne”, a declarat primarul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici