Primele patru ţări europene care vor primi până la sfârşitul anului vaccinul anti-COVID-19 produs de o mega-companie farmaceutică

  • AstraZenecaPlc, producătorul britanic de medicamente, a ajuns la un acord cu patru ţări ale UE cărora le va distribui un vaccin pentru coronavirus
  • Vaccinul se află încă în teste
  • Cele patru ţări sunt Olanda, Germania, Franţa şi Italia
8335 afișări
Imaginea articolului Primele patru ţări europene care vor primi până la sfârşitul anului vaccinul anti-COVID-19 produs de o mega-companie farmaceutică

Vaccin

AstraZenecaPlc, producătorul britanic de medicamente, a ajuns la un acord cu patru ţări ale UE cărora le va distribui un vaccin pentru coronavirus la care lucrează în prezent, scrie Bloomberg. 
 
Olanda, Germania, Franţa şi Italia au încheiat un contract cu compania farmaceutică, ce va furniza, în etape, 300 – 400 de milioane de doze de vaccin, începând cu finele lui 2020, a anunţat sâmbătă guvernul olandez, într-un comunicat.   
 
„Vorbim despre un pas foarte important”, a declarat Hugo de Jong, ministrul olandez al Sănătăţii. „Vaccinul este crucial pentru combaterea virusului”, a mai spus acesta. Cele patru ţări au raportat peste 665.000 de cazuri de îmbolnăvire. 
 
Înţelegea reprezintă primul rezultat concret obţinut de alianţa creată de cele patru ţări la începutul lunii, alianţă a cărei menire este să se asigure că Europa dispune de suficiente doze de vaccin anti-COVID-19. Grupul colaborează totodată cu Comisia Europeană, care de asemenea încearcă să încheie acorduri cu producătorii de medicamente ce dispun de capacităţi de producţie suficient de mari. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici