Prinţesa Latifa, cea care a acuzat că este ţinută captivă de familia sa, a fost văzută în Europa

  • O fotografie cu prinţesa Latifa, fiica şeicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fost postată pe Instagram.
  • Fotografia a fost postată pe contul lui Sioned Taylor, un profesor britanic la o şcoală administrată de stat din Dubai.
  • Prinţesa Latifa a încercat să fugă cu barca în 2018 din Dubai şi planificase să solicite azil în Statele Unite.
5747 afișări
Imaginea articolului Prinţesa Latifa, cea care a acuzat că este ţinută captivă de familia sa, a fost văzută în Europa

Foto: Reuters

Prinţesa Latifa, una dintre fiicele conducătorului din Dubai, pare să se bucure de libertate şi călătoreşte, a declarat luni un avocat al grupului care a militat pentru a nu mai fi ţinută în captivitate, relatează Reuters.
 
O fotografie cu prinţesa Latifa, fiica şeicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fost postată pe Instagram, părând să se afle în străinătate, după ce în februarie a apărut într-un clip în care susţinea că este ţinută ostatică într-o vilă transformată în închisoare, unde nu avea acces la ajutor medical.
 
„Suntem încântaţi să vedem că Latifa pare că are paşaport, călătoreşte şi se bucură de o libertate tot mai mare. Aceştia sunt paşi pozitivi înainte. Pot, de asemenea, să confirm că mai mulţi membri ai echipei de campanie au fost contactaţi direct de Latifa,” a declarat David Haigh, cofondator al campaniei Free Latifa, refuzând să ofere mai multe detalii.
 
David Haigh a spus că poza, făcută în afara Emiratelor Arabe Unite, arată că Latifa, în vârstă de 35 de ani, deţinea propriul paşaport.
 
Ministerul de Externe din Emiratele Arabe Unite şi biroul de presă al guvernului din Dubai nu au vrut să facă niciun comentariu pe această temă. 
 
Fotografia a fost postată pe contul lui Sioned Taylor, un profesor britanic la o şcoală administrată de stat din Dubai, şi le arătă pe cele două femei cu măşti, în interiorul unui aeroport, lângă o valiză mare.
 
"Super vacanţă în Europa cu Latifa. Ne distrăm explorând!"  
 
Întrebat dacă Latifa este în regulă, răspunsul lui Taylor a fost „ea este grozavă”. Potrivit unui comentariu la postare, se pare că cele două se aflau în aeroportul Madrid-Barajas.
 
Prinţesa Latifa a fugit cu barca în 2018 şi planificase să solicite azil în Statele Unite. Ea a povestit că a fost interceptată de oamenii tatălui său după opt zile, apoi tranchilizată şi dusă din nou în Dubai.
 
O serie de filmări au apărut în februarie 2021 în care prinţesa Latifa spunea că este „ostatică” în „izolare” de peste un an „fără acces la asistenţă medicală”.
 
„Sunt într-o vilă. Sunt luată ostatică şi această vilă a fost transformată într-o închisoare,” a spus prinţesa în mesajul înregistrat cu telefonul mobil de la toaletă pentru că „este singura cameră cu uşă pe care o pot încuia,” spunea Latifa în februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici