Prinţul William a participat la capturarea a 900 de kilograme de cocaină

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a participat la capturarea a 900 de kilograme de cocaină în cadrul unei misiuni cu unitatea sa din Marina Regală în Marea Caraibelor, a anunţat, miercuri, Ministerul britanic al Apărării.

8 afișări
Imaginea articolului Prinţul William a participat la capturarea a 900 de kilograme de cocaină

Prinţul William a participat la capturarea a 900 de kilograme de cocaină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iron Duke, nava pe care prinţul urmează o parte dintr-un curs militar intensiv, în Marea Caraibelor, a interceptat, sâmbătă, în largul coastelor Barbados, un vapor care căra droguri cu destinaţia Europa sau Africa, a căror valoare era de 40 de milioane de lire sterline (50,5 milioane de euro).

Prinţul William a fost implicat în pregătirea operaţiunii, realizată în colaborare cu paza de coastă americană, a spus căpitanul navei Iron Duke, comandantul Mark Newland, pentru agenţia britanică Press Association.

"Am putut, la fiecare etapă, să-l iniţiem în modul nostru de lucru, de la pregătirea operaţiunii, la aranjarea navei şi capturarea celor 45 de pachete de cocaină", a declarat acesta.

"Este un tânăr care are trei sau patru ani de experienţă militară profesională în spatele lui", a adăugat Newland. "Contribuie la toate nivelurile. Este un ofiţer profesionist şi foarte perspicace", a mai spus el.

"Reacţionează aşa cum mă aşteptam de la un ofiţer cu experienţa şi maturitatea sa în acest gen de operaţii", a precizat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici