Procesul istoric împotriva lui Donald Trump a început: Jurământ depus în Senat / Reacţia preşedintelui SUA

Judecătorul John Robert, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a depus joi seară jurământul în Senatul SUA în calitatea de coordonator al procesului împotriva preşedintelui Donald Trump, relatează CNN.

5598 afișări
Imaginea articolului Procesul istoric împotriva lui Donald Trump a început: Jurământ depus în Senat / Reacţia preşedintelui SUA

Procesul istoric împotriva lui Donald Trump a început

John Roberts va fi coordonatorul procesului intentat de Camera Reprezentanţilor în procedura demiterii preşedintelui Donald Trump.

De asemenea, senatorii au depus jurămintele pentru procesul intentat preşedintelui Statelor Unite.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Donald Trump consideră "farsă" procedura demiterii / Procesul din Senat trebuie să fie "foarte rapid"

Procesul din Senat ar trebui să se deruleze "foarte rapid", a declarat joi seară preşedintele Statelor Unte, Donald Trump, referindu-se la procedura demiterii, pe care a catalogat-o drept o "farsă", informează CNN.

"Procedura demiterii este o farsă", a afirmat Donald Trump la Casa Albă, catalogând drept "perfectă" conversaţia telefonică pe care a avut-o cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Procesul din Senat ar trebuui să se deruleze foarte rapid", a precizat liderul SUA.

Donald Trump a negat că ar avea cunoştinţă despre o scrisoare trimisă de avocatul său, Rudy Giuliani, prin care era solicitată o întrevedere privată cu Volodimir Zelenski. Rudy Giuliani afirma în scrisoare că Donald Trump "avea cunoştinţă" şi îşi dăduse "consimţământul" pentru solicitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici