Profesorii nevaccinaţi din Ungaria intră in concediu fără plată

  • Profesorii nevaccinaţi se vor întoarce la şcoală după ce vor aduce dovada unui test PCR negativ.
  • Decizia nu se aplică şi şcolilor private.
2047 afișări
Imaginea articolului Profesorii nevaccinaţi din Ungaria intră in concediu fără plată

De luni, în Ungaria, cadrele didactice care nu s-au vaccinat înainte de 30 decembrie 2021 vor fi trimise în concediu fără plată. Profesorii nevaccinaţi vor avea voie să se întoarcă la locul de muncă numai dacă vor aduce dovada unui test PCR negativ, vechi de cel mult trei zile.

Erzsebet Nagy, membru al Sindicatului Democrat al Profesorilor, a declarat pentru CGTN că decizia a fost una inutilă, mai ales că aceasta nu se aplică profesorilor cu contracte temporare, personalului auxiliar al şcolilor, şi nici elevilor. Noua regulă ar putea cauza o lipsă de educatori, a spus ea.

„O bună parte din personal a fost scutit de ministru. Dar totuşi, o parte din profesori nu vor reveni la cursuri, ceea ce înseamnă că zeci de mii de elevi vor fi grav afectaţi”, a explicat Nagy.

David Szabo, profesor în cadrul unei şcoli private, a declarat că nu se aplică regula vaccinării şi în instituţia în care lucrează acesta, decizia, în acest caz, fiind lăsată la latitudinea profesorilor.

„În cazul nostru, pentru că suntem o şcoală privată, patronul instituţiei a lăsat profesorii să decidă dacă se vaccinează sau nu. Cred că a făcut un lucru inteligent”, a spus profesorul. 

Potrivit sindicatului profesorilor, 10% dintre cadrele didactice şi lucrătorii din educaţie din Ungaria nu au fost vaccinaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici