Programul australian de vize pentru investitorii bogaţi, anulat din cauza evazioniştilor

Autorităţile din Australia au spus că demersul a avut „rezultate economice slabe”, însă specialiştii au arătat că schema a fost folosită pentru a ascunde banii murdari.

118 afișări
Imaginea articolului Programul australian de vize pentru investitorii bogaţi, anulat din cauza evazioniştilor

Programul australian de vize pentru investitorii bogaţi, anulat din cauza evazioniştilor

Autorităţile au anulat programul „Viza de aur” care a acordat investitorilor bogaţi din alte ţări dreptul de a locui în Australia.

Conceput pentru a atrage investiţii străine, programul a fost anulat după ce guvernul a constatat că „oferă rezultate economice slabe”, potrivit BBC. De altfel, numeroşi specialişti au criticat programul în ultimii ani susţinând că schema este folosită de „oficiali corupţi” pentru a „ascunde fonduri ilicite”.

În schimb, Australia a decis să acorde mai multe vize pentru lucrătorii calificaţi.

Mii de vize pentru investitorii semnificativi au fost acordate prin intermediul programului din 2012. 85% dintre solicitanţii aprobaţi au venit din China, conform datelor guvernamentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici