Propaganda Statului Islamic (SI) a publicat o imagine a unui bebeluş dormind lângă arme de foc şi un certificat de naştere emis de organizaţia teroristă - FOTO

O fotografie folosită în scopuri propagandistice a unui nou-născut dormind, alături de care sunt o grenadă şi o armă de foc, dar şi un certificat de naştere, care pare a fi primul astfel de document emis de Statul Islamic a fost publicată pe internet cu scopul de a provoca teamă.

3084 afișări
Imaginea articolului Propaganda Statului Islamic (SI) a publicat o imagine a unui bebeluş dormind lângă arme de foc şi un certificat de naştere emis de organizaţia teroristă - FOTO

Propaganda Statului Islamic (SI) a publicat o imagine a unui bebeluş dormind lângă arme de foc şi un certificat de naştere emis de organizaţia teroristă - (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit independent.co.uk, imaginea cu bebeluşul care doarme lângă grenadă şi arma de foc a fost redistribuită pe Twitter de Abu Ward Al-Raqqawi, un activist anti-SI din Siria, care a spus că fotografia a fost realizată de un membru al grupului extremist care a înfiinţat aşa-zisul Stat Islamic în regiuni din Irak şi Siria.

Al-Raqqawi a scris sub imagine: "Acest copil va fi un risc şi pentru voi, nu doar pentru noi", sugerând că fotografia este o încercare a extremiştilor de promovare a încercărilor lor de a aduce în rândul mişcării SI a unor membri din ce în ce mai tineri.

În 2014, SI a publicat pe internet mai multe înregistrări video şi fotografii care ar fi prezentat ce se întâmplă în "Şcoala Jihadului", unde copii prepubescenţi erau antrenaţi în utilizarea armelor de foc AK47 şi erau obişnuiţi cu ororile războiului.

Imaginea apărută pe internet nu a fost verificată de o instanţă independentă, dar un expert australian în terorism, din cadrul Australian National University, a declarat pentru Daily Mail Australia că fotografia este autentică.

 

 

"Prin afişarea certificatului de naştere şi a faptului că grupul îndoctrinează bebeluşi, cred că SI ne transmite că va exista multă vreme de acum înainte", a spus expertul australian.

"Acesta este un indiciu interesant referitor la viaţa în interiorul califatului. În mod evident, publicând mesaje anti-SI din interiorul teritoriului controlat de această organizaţie, activistul (Abu Ward Al-Raqqawi, n.r.) îşi asumă un mare risc", a mai spus expertul.

Imaginea a fost publicată şi distribuită pe internet în contextul în care lupta de recâştigare a teritoriilor cucerite de SI continuă. În weekend, coaliţia condusă de Washington a executat trei lovituri aeriene împotriva militanţilor SI în Siria, lângă Al Hasakah, Dayr Az Zawr şi Kobani, potrivit armatei Statelor Unite ale Americii.

Alte 17 lovituri armate împotriva grupului au avut loc în Irak, fiind ţintite poziţii din apropiere de Fallujah, Al Hawayjah, Bayji, Mosul şi Ramadi, potrivit aceleiaşi surse.

Săptămâna trecută, un ofiţer de rang superior din armata irakiană a susţinut că forţele sale au ucis sude de militanţi SI şi au obţinut controlul unor teritorii din provincia Anbar, unde Statul Islamic lansase o contraofensivă în ultimele săptămâni.

Locotenent Generalul Abdul Amir al Shammari  a declarat pentru Sky News că forţele sale au ucis "peste 250 de terorişti în ultimele zile", fără ajutorul armatei irakiene şi al loviturilor aeriene ale coaliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici