Protest în Coreea de Sud faţă de planul Japoniei privind centrala nucleară Fukushima

Sute de persoane din Coreea de Sud au ieşit sâmbătă pe străzile din Seul pentru a protesta faţă de planul controversat al Japoniei de a elibera apele reziduale de la centrala nucleară Fukushima în Oceanul Pacific.

911 afișări
Imaginea articolului Protest în Coreea de Sud faţă de planul Japoniei privind centrala nucleară Fukushima

Sursa foto: Mediafax Foto

Japonezii au anunţat că vor elibera apa de la centrala afectată de tsunami, la sfârşitul lunii august. Planul a fost aprobat de către organismul de supraveghere nucleară al ONU, iar o evaluare sud-coreeană a constatat că respectă standardele internaţionale.

Totuşi, protestatarii se tem că viaţa marină va fi distrusă şi fructele de mare vor fi contaminate. La marşul din centrul Seulului, ei au purtat pancarte pe care scria „Protejaţi Oceanul Pacific" şi „Energie nucleară? Nu, mulţumesc!".

În ultima perioadă, Japonia s-a confruntat cu critici atât în ţară, cât şi în străinătate. Grupurile din industria pescuitului din Japonia şi din întreaga regiune se tem că oamenii vor evita să cumpere peşte şi fructe de mare. Şi câţiva experţi internaţionali şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la planul Japoniei, inclusiv unul din China, care a declarat că raportul AIEA a fost „pripit".

Se pare că peste un milion de tone de apă radioactivă este depozitată la uzina dezafectată din Japonia. Apa a fost folosită pentru răcirea reactoarelor distruse de cutremurul şi tsunamiul devastatoare din martie 2011.

Planul Japoniei de a evacua apa în ocean a fost anunţat pentru prima dată în 2018. Potrivit acestuia, apa din centrală va fi diluată cu apă de mare înainte de a fi eliberată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici