Protest violent la Seul organizat de fermierii care cresc câini pentru consumul uman / Guvernul vrea interzicerea consumului şi comercializării acestui tip de carne

Fermierii sud-coreeni s-au încăierat cu poliţia la un miting organizat de cei care se opun interzicerii consumului şi comercializării cărnii de câine, potrivit Reuters.

517 afișări
Imaginea articolului Protest violent la Seul organizat de fermierii care cresc câini pentru consumul uman / Guvernul vrea interzicerea consumului şi comercializării acestui tip de carne

Protest violent la Seul organizat de fermierii care cresc câini pentru consumul uman / Guvernul vrea interzicerea consumului şi comercializării acestui tip de carne

Aproximativ 200 de fermieri sud-coreeni care cresc câini pentru consumul uman au organizat joi un miting în apropierea biroului prezidenţial din capitala Seul, cerând guvernului să renunţe la planul de interzicere a acestei practici.

Zeci de fermieri au încercat să intre cu un camion pe strada din faţa biroului prezidenţial. În maşină se aflau câini în cuşti pe care fermierii intenţionau să îi elibereze la faţa locului. Ei au fost respinşi de poliţie.

Ulterior, fermierii s-au încăierat cu poliţia care a ridicat baricade pentru a-i împiedica pe protestatari să traverseze strada pentru a se apropia de biroul prezidenţial. Trei protestatari au fost reţinuţi de poliţie.

Partidul de guvernământ al preşedintelui Yoon Suk Yeol a introdus un proiect de lege pentru a interzice creşterea şi vânzarea de câini pentru consum. Proiectul include compensaţii financiare pentru fermierii forţaţi să îşi închidă afacerea într-o perioadă de trei ani. Fermierii sunt nemulţumiţi de valoarea compensaţiilor şi susţin că nu au fost consultaţi de guvernanţi.

Un sondaj Gallup Korea de anul trecut a arătat că aproape două treimi dintre respondenţi se opun consumului de carne de câine. Doar 8% dintre ei au declarat că au mâncat câine în ultimul an, în scădere de la 27% în 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici