Protestatar palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană în Cisiordania

Un palestinian în vârstă de 20 de ani a fost ucis vineri, de armata israeliană, în cursul unui miting desfăşurat în apropierea oraşului Ramallah, anunţă Ministerul palestinian al Sănătăţii, citat de site-ul Ynetnews.com.

1489 afișări
Imaginea articolului Protestatar palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană în Cisiordania

Protestatar palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană în Cisiordania (Imagine: Twitter)

Incidentul a avut loc în localitatea Nabi Salih, situată la periferia oraşului Ramallah (Cisiordania), în timpul unui protest faţă de situaţia deţinuţilor palestinieni aflaţi în închisori palestiniene în greva foamei.

Potrivit autorităţilor palestiniene, militari israelieni au deschis focul spre protestatari după ce zeci de palestinieni au început să atace cu pietre. Un palestinian a fost atins de un glonţ în stomac, a fost transferat la un spital din oraşul palestinian Salfit, dar nu a putut fi salvat. Bărbatul decedat a fost identificat drept Saba Abid.

Armata israeliană susţine că a tras focuri de armă spre picioarele protestatarilor după ce unii au atacat cu pietre. La protestele violente au participat circa 150 de palestinieni.

Sute de palestinieni deţinuţi în penitenciare israeliene sunt de 26 de zile în greva foamei, cerând îmbunătăţirea condiţiilor de încercerare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici