Marea Britanie blochează crearea unui Cartier general militar al Uniunii Europene

Marea Britanie a blocat vineri o decizie care ar permite crearea primului Cartier general militar al Uniunii Europene, cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare britanice şi de iniţierea negocierilor pe tema Brexit, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

4513 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie blochează crearea unui Cartier general militar al Uniunii Europene

"Britanii au blocat concluziile" care urmau să fie adoptate de miniştrii de Externe şi ai Apărării din statele membre UE, a declarat un diplomat european.

"Încercăm să ajungem la un compromis cu prietenii noştri britanici care să permită adoptarea deciziei juridice pentru constituirea acestui Cartier general militar", a explicat un alt diplomat european.

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a anunţat în martie un acord de principiu pentru înfiinţarea unui Cartier general militar al Uniunii Europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici