Proteste în Belarus. Aproximativ 300 de protestatari au fost arestaţi la Minsk

  • Aproximativ 300 de protestatari au fost arestaţi la Minsk
  • Zeci de mii de persoane au participat la protestul organizat duminică în capitala Belarusului
  • Opoziţia contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko
783 afișări
Imaginea articolului Proteste în Belarus. Aproximativ 300 de protestatari au fost arestaţi la Minsk

Aproximativ 300 de protestatari au fost arestaţi la Minsk

Aproximativ 300 de simpatizanţi ai opoziţiei au fost arestaţi în cursul protestelor desfăşurate duminică în Belarus, au anunţat luni autorităţile de la Minsk, potrivit cotidianului Le Figaro.
 
"Poliţiştii au atras atenţia în mai multe rânduri asupra inadmisibilităţii acţiunilor ilegale şi au luat măsuri pentru a sancţiona încălcarea legii. Aproximativ 300 de persoane au fost arestate la Minsk", a comunicat Biroul de presă al Ministerului belarus de Externe.
 
Aproximativ 20.000-30.000 de persoane au protestat duminică în centrul capitalei Belarusului. Autorităţile au tras focuri de armă în aer şi au utilizat grenade de perturbare, în efortul de dispersare a demonstranţilor.
 
Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial desfăşurat în august a fost fraudat. În ultimele luni, în Belarus au avut loc proteste masive. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici