Proteste violente la Londra. Poliţia a reţinut manifestanţi pro-palestinieni

Poliţia a reţinut mai mulţi manifestanţi pro-palestinieni în timpul unui miting desfăşurat sâmbătă la Londra. Aceştia au intrat în conflict cu poliţiştii, au avut materiale interzise sau au incitat la ură, potrivit Sky News.

364 afișări
Imaginea articolului Proteste violente la Londra. Poliţia a reţinut manifestanţi pro-palestinieni

Proteste violente la Londra. Poliţia a reţinut manifestanţi pro-palestinieni

Scotland Yard a anunţat că a reţinut protestatari care au lansat rachete de semnalizare împotriva poliţiştilor. Aceştia au fost reţinuţi în temeiul secţiunii 60 din Legea privind ordinea publică, a explicat Poliţia.

Anterior, un bărbat care purta „o bentiţă verde cu litere arabe albe" a fost „arestat sub suspiciunea de susţinere a unei organizaţii interzise". Poliţia metropolitană a mai anunţat că asupra bărbatului „au fost găsite asupra lui mai multe bentiţe".

La acelaşi protest au mai fost reţinute două femei pentru incitare la ură şi patru participanţi care distribuiau pliante cu „svastică în interiorul unei stele a lui David”.

Campania de solidaritate cu Palestina a declarat că „cel puţin 300.000" de persoane s-au alăturat protestului.

Echipele Sky News prezente la faţa locului au estimat că numărul participanţilor este între 30.000 şi 50.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici