PROTESTELE DIN KIEV: Serviciile ucrainene de securitate SBU lansează o operaţiune "antiteroristă" în ţară

Serviciile ucrainene de securitate SBU au anunţat miercuri lansarea unei operaţiuni "antiteroriste" la nivel naţional, împotriva unor grupări radicale pe care le consideră responsabile de reizbucnirea violenţelor care s-au soldat cu 26 de morţi la Kiev.

971 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE DIN KIEV: Serviciile ucrainene de securitate SBU lansează o operaţiune "antiteroristă" în ţară

Serviciile ucrainene de securitate SBU lansează o operaţiune "antiteroristă" în ţară (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Grupările extremiste şi radicale ameninţă, prin acţiunile lor, viaţa a milioane de ucraineni", a apreciat SBU într-un comunicat.

"În acest context, Serviciul de Securitate şi Centrul antiterorist din Ucraina au decis astăzi (miercuri) să lanseze pe teritoriul ucrainean o operaţiune antiteroristă", adaugă SBU.

"Asistăm, în prezent, la o folosire a forţei deliberate şi ţintite, prin incendieri, omoruri, luări de ostatici, intimidarea populaţiei, în scopuri criminale. Totul prin utilizarea armelor de foc", subliniază Securitatea.

Peste 1.500 de arme de foc şi 100.000 de piese de muniţie au trecut "prin mâna criminalilor" începând de marţi, potrivit aceleiaşi surse.

Ucraina se confruntă, de-acum, cu "acte teroriste concrete", a apreciat SBU.

Confruntări violente au izbucnit marţi în capitala ucraineană, Kiev, între manifestanţi care susţin opoziţia şi poliţişti, soldate cu 26 de morţi, determinându-i pe europeni să ridice tonul şi să agite ameninţarea unor sancţiuni împotriva celor care se fac vinovaţi de reprimare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici