Putin angajează degustători să-i guste mâncarea, ca să nu fie otrăvită. Preferinţele culinare ale celor mai puternici oameni ai lumii

Vladimir Putin cere să fie verificat fiecare fel de mâncare care i se serveşte pentru ca să nu fie otrăvit, a dezvăluit miercuri la Paris Gilles Bragard, fondatorul unui club de bucătari de elită care gătesc pentru cei mai puternici oameni politici din lume.

3120 afișări
Imaginea articolului Putin angajează degustători să-i guste mâncarea, ca să nu fie otrăvită. Preferinţele culinare ale celor mai puternici oameni ai lumii

Putin angajează degustători să-i guste mâncarea, ca să nu fie otrăvită. Preferinţele culinare ale celor mai puternici oameni ai lumii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Fiecare fel de mâncare servit preşedintelui rus, un fost agent KGB "obsedat de securitate", este verificat de către un degustător profesionist cu o calificare medicală, care se asigură că este complet sigur să fie consumat, potrivit publicaţiei britanice Daily Mail. "Încă mai există degustători la Kremlin, unde un doctor verifică fiecare fel în parte, împreună cu bucătarul", a declarat Bragard.

Într-o intervenţie în cadrul unei reuniuni a "Club des Chefs des Chefs", la Paris, Bragard a mai dezvăluit că preşedinţilor americani le place ca mâncarea lor să fie "autorizată din punct de vedere al securităţii". Între aceştia se află şi George Bush, care a pus doi foşti agenţi FBI să guste fiecare fel în parte în timpul unei vizite la Londra.

De asemenea, liderii americani sunt suspicioşi în special cu mâncarea de origine non-americană, despre actualul secretar de Stat Hillary Clinton spunându-se spre exemplu că a "scăpat de bucătarul francez când a sosit la Casa Albă, considerând felurile acestuia prea bogate", potrivit Daily Mail.

Între alte astfel de "informaţii fascinante", Daily Mail citează afirmaţii atribuite lui Anton Mosimann, un bucătar londonez care a gătit pentru numeroşi premieri britanici, potrivit cărora ducesa de Cambridge a cerut ca un sos "greu" să fie "modificat" pentru ca să fie mai "uşor". Baroana Thatcher, în schimb, era deosebit de atentă la preţ, interesându-se, spre exemplu, cât a costat friptura de vită cu ciuperci Morille oferită fostului preşedinte socialist Francois Mitterrand. Lady Tatcher l-a felicitat pe Mosimann pentru calitatea felului, ani mai târziu, după care i-a spus că "a fost foarte scump".

În prezent, preşedintele american Barack Obama detestă sfecla, iar francezul Francois Hollande anghinarea. Însă, a spus Bragard, Hollande şi cancelarul german Angela Merkel "adoră brânza", pe când lui Obama şi soţiei sale, Michelle, cel mai mult le plac "fructele şi legumele". Membrii selectului club de bucătari se întâlnesc luni la Paris în cadrul reuniunii lor anuale, urmând să petreacă trei zile bucurându-se de restaurantele din capitala franceză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici